Листковий сирний пиріг: для тіста: 150 грамів маргарину, 250 грамів борошна, 1 чайна ложка соди, оцет, 2 курячих яйця, 2 столових ложки цукру-піску маленька щіпка солі для начинки-крему: 400 грамів сиру, 1 яйце, 50 грамів вершкового масла, 1/2 склянки цукру трішечки солі. Яйця необхідно трохи збити і змішати з вже розтопленим маргарином, після чого додати до цієї суміші цукор і сіль, поступово всипати борошно і додати погашену оцтом соду і замісити тісто, яке необхідно розділити на кілька частин, кожну з яких тонко розкачати і вирізати однакові круглі коржі, які і будуть коржами для пирога. Розкатане тісто ненадовго залишити. Сир потрібно розтерти з яйцем (при необхідності його потрібно перед цим протерти через сито), додати розтоплене вершкове масло, а також цукор і трохи солі. Крім цього в начинку можна при бажанні додати ванільний цукор або ж подрібнену лимонну цедру. На застелений папером для випічки деко покласти корж, щедро змастити начинкою і на неї покласти наступний корж і так далі. Самим верхнім повинен йти корж. Деко з підготовленим пирогом викласти в попередньо нагріту духову піч і випікати при середній температурі (близько 160-170 градусів) протягом приблизно 50-60 хвилин. Готовий вже пиріг вийняти з духовки і накрити злегка вологим рушником — так він буде м'яким.
|