Сирні булочки: борошно — 360г сир — 180 г молоко — 70 мл цукор — 120 р вершкове масло — 60 р 2 невеликих яйця дріжджі — 1 ч. л. цедра лимона або апельсина щіпка солі 1 жовток для змазування булочок. Приготуйте опару. У теплому молоці розведіть дріжджі з парою ложок борошна і цукру. Поставте в тепле місце на 15-30 хвилин. Поки опара підходить збийте вершкове масло з цукром і яйцями. Додайте протертий через сито сир, цедру і сіль, добре перемішайте. Коли опара підійде, вилийте її в сирну масу, перемішайте. Додайте просіяне борошно, заважайте, поки тісто не збереться в грудку. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і помісіть руками. Повинно вийде дуже м'яке тісто. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто збільшиться в об'ємі. Тісто розділіть на рівні шматочки, сформуйте булочки. Укладіть їх на деко застеліть рушником і дайте підійти ще 20 хвилин. Духовку нагрійте до 200 градусів. Коли булочки підійдуть, змастіть їх збитим жовтком і поставте в духовку на 30 хвилин, поки не зарум'яняться.
|