Це дуже простий рецепт і цікавий він тим, що запіканка готується з сухою манною крупою. Якщо запіканку з борошном робити, вона в'язку консистенцію набуває, але з манною крупою зовсім інша справа. На пів кілограма домашнього сиру (я тільки домашній на ринку беру) знадобиться один - два курячих яйця, п'ять столових ложок цукру, але кінчику чайної ложки соди (не гасимо оцтом), манної крупи сім столових ложок з гіркою. Можна і більше манки брати, можна менше. Якщо більше крупи всипати, запіканка більш щільною вийде.
Подрібнюємо в комбайні сир, вбиваємо яйце, цукор і соду, крупу манну додаємо, гарненько подрібнюємо. Маса крем подібна виходить. Дуже добре сюди ложку домашньої сметани додати, але можна і без неї. Форму для запікання олією вершковим треба змастити, сирну масу вивалюємо, розподіляємо, розрівнюємо (можна родзинки в серединку розсипати). Зверху на запіканку треба тонким рівним шаром манної крупи насипати, так виходить рум'яна кірочка. Ставимо форму в духовку на сорок п'ять хвилин, темп. + 180. Є теплою або холодною.
|