Головна » Статті » Рецепти

Сирна запіканка на манці
Це дуже простий рецепт і цікавий він тим, що запіканка готується з сухою манною крупою. Якщо запіканку з борошном робити, вона в'язку консистенцію набуває, але з манною крупою зовсім інша справа.
На пів кілограма домашнього сиру (я тільки домашній на ринку беру) знадобиться один - два курячих яйця, п'ять столових ложок цукру, але кінчику чайної ложки соди (не гасимо оцтом), манної крупи сім столових ложок з гіркою. Можна і більше манки брати, можна менше. Якщо більше крупи всипати, запіканка більш щільною вийде.


Подрібнюємо в комбайні сир, вбиваємо яйце, цукор і соду, крупу манну додаємо, гарненько подрібнюємо. Маса крем подібна виходить. Дуже добре сюди ложку домашньої сметани додати, але можна і без неї. Форму для запікання олією вершковим треба змастити, сирну масу вивалюємо, розподіляємо, розрівнюємо (можна родзинки в серединку розсипати). Зверху на запіканку треба тонким рівним шаром манної крупи насипати, так виходить рум'яна кірочка. Ставимо форму в духовку на сорок п'ять хвилин, темп. + 180.
Є теплою або холодною.
Просмотров: 578
Категория: Рецепти |
| Теги: крупи, запіканка

Рекомендовані рецепти:

Фруктові цукерки з медом
Сирні конвертики
Соус "Бер-блан"
Гречана каша з тофу
Часникові рулетики
Домашні 'Рафаелло'
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: