Сільська піца: Тісто: молоко — 250мл цукор — 2ст.л. сухі дріжджі — 1пакетик (11гр) вершкове масло — 125гр (розтопити) борошно — 350-400гр сіль — 1/2ч.л. Начинка: сир — 250гр зелень — 100гр варене куряче філе — 1шт (200-250гр) сир — 100гр сіль, чорний мелений перець манка — 1ст.л. Приготувати тісто. Для цього в чашці змішати 0,5 склянки теплої води (або молока) 1ст.л. борошна 1ст.л цукру дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10хвилин, щоб опара піднялась шапочкою. У глибоку миску просіяти борошно, влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло і опару, додати цукор і сіль. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в об'ємі в 2 рази, обім'яти і залишити ще раз для підйому (ще близько 30-40хвилин). Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в коло товщиною близько 1 см і викласти на деко, застелене пергаментом (кола виходять діаметром близько 28см,). Приготувати начинку. Зелень дрібно порубати, змішати з сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Сир натерти на крупній тертці. Коло з тіста присипати манкою (це потрібно щоб уберегти тісто від розмокання). Розподілити по поверхні тіста сир із зеленню, потім куряче філе і зверху посипати тертим сиром. Випікати в нагрітій до 200градС духовці протягом 20-25минут до рум'яного кольору.
|