Шоколадно-банановий торт без випічки: 200 гр печива 50 гр вершкового масла 400 гр сметани 1/2 склянки молока 4 ст. л. цукрового піску 3 ст. л. з гіркою какао-порошку ( Nesquik, тому торт вийшов не такий «шоколадний» ) 1 упаковка желатину (10гр) 2 банана. Печиво подрібнити у блендері. Масло розтопити на водяній бані. Змішати подрібнене печиво з маслом. У роз'ємну форму вистелити пергаментом для випічки. Висипати туди печиво, утрамбувати і поставити хвилин на 15 в холодильник. ( я виклала в силіконову форму без пергаменту) Желатин залити 4 ст. л. води кімнатної температури на 15 хвилин. Сметану змішати з 2 ст. л. цукру.Варимо гарячий шоколад. Для цього змішаємо 2 ст. л. цукру, какао і молоко. Ставимо цю суміш на дууууууже слабкий вогонь і варимо, постійно помішуючи, 2-3 хвилини. Трохи остиглий шоколад змішуємо зі сметаною. Желатин підігріти на водяній бані до повного розчинення, НЕ КИП'ЯТИТИ! Додати желатин до сметані-шоколаду і добре перемішати. Банани порізати вздовж і впоперек (кожен на 4 частини розділяється) і укласти на застиглий корж. Вилити зверху крем. Поставити торт в холодильник годин на 5 (краще на ніч). Вийняти торт з форми, зняти папір і прикрасити на свій смак. Для того, щоб вийняти торт з силіконової форми — ставимо форму з тортом в гарячу воду на кілька секунд, і торт виходить легко!
|