Шоколадно-банановий рулет за 15 хвилин: Тісто: 6 яєць 6 столових ложок цукру 3 столових ложки какао 1/2 чайної ложки соди Начинка: 200 мл молока 2 столових ложки борошна 250 г вершкового масла кімнатної температури 1 яйце 8 г ванільного цукру 2 столових ложки какао 4 столові ложки цукрової пудри 2 банана (довгих і прямих) Масло для змащування листів Какао для посипання. Нагрійте духовку до 180°C. Деко (35 x 25 см) змастіть маслом і застелити папером для випічки. Жовтки відокремте від білків, останні збийте до стійкої піни. Жовтки збийте з цукром близько 10 хвилин, додайте какао і соду. Обережно введіть білки в жовтки. Перелийте тісто на деко. Випікайте 7-10 хвилин, потім перекладіть на корж сире кухонне рушник, скрутіть рулет і залиште разом з рушником остигати. Коли рулет охолов, розкрутіть та зніміть папір. Молоко з борошном поставте на вогонь і готуйте до густої консистенції. Зніміть з вогню і вбийте яйце. Повністю остудіть. Масло змішайте з остившім молочно-борошняним кремом, розділіть на 2 частини (60/40). В більшу частину додайте какао, змішане з цукровою пудрою, ванільний цукор — в меншу. Половину шоколадного крему залиште для декорування. На розкачаний корж намажте шар ванільного крему і половину шоколадного. Викладіть банани вздовж і скрутіть рулет. Покрийте його іншим шоколадним кремом по всій поверхні. Присипте какао-порошком. Поставте в холодильник рулет на пару годин перед подачею.
|