Шоколадний тортик з малиною: Для коржа: 80 гр темного шоколаду 1 ст. л. порошку какао 3 яйця 50 гр. цукрової пудри 1 ч. л. крохмалю Для малинового соусу: 150 гр. малини (свіжої або замороженої) 2 ч. л. лимонного соку 40 гр цукрової пудри. Розпустити шоколад на водяній бані. Розігріти духовку до 180 С. Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки з цукром до білого кольору. Потім додати какао і крохмаль. Перемішати. Додати розтоплений шоколад. Збити білки з дрібкою солі і акуратно додати їх до шоколадної суміші. Розподілити суміш у формі на пергаменті і випікати 15 хвилин. Остудити корж на решітці, не виймаючи з форми. Для малинового соусу: Перемішати всі інгредієнти і протерти через дрібне сито, щоб видалити насіння. Акуратно вийняти торт з форми, обережно видалити пергамент. Прикрасити свіжою малиною, шоколадом, цукровою пудрою, какао. Полити малиновим соусом.
|