Шоколадна Паннакотта: на 6 порцій: 700 мл вершків 10% жирності 150 г шоколаду 50-70% какао 70 р цукру 1 ч. л. ванільною есенції або 1 ст. л. ванільного цукру 30 г желатину білий шоколад або рубані горіхи для прикраси. Желатин заливаємо 50 мл холодної води і відставляємо в сторону. Вливаємо вершки в кухлик. Додаємо цукор і ванільну есенцію. Доводимо до кипіння і розчинення цукру. Знімаємо з вогню і додаємо натертий на тертці шоколад. Перемішуємо до повного розчинення останнього. Вливаємо вершково-шоколадну суміш в миску з желатином і розмішуємо до повного його розчинення. Розливаємо желе по креманкам і даємо охолонути до кімнатної температури. Потім ставимо в холодильник до повного застигання, приблизно на 2-4 години. Перед подачею посипаємо тертим шоколадом або рубаними горіхами.
|