Головна » Статті » Рецепти

Що таке кленовий сироп?

Кленовий сироп одержують з кленового соку. Отриману субстанцію людина використовує в приготуванні різних страв. Що ми ще можемо дізнатися про кленовому сиропі і що взагалі являє собою кленовий сироп?Видобуток кленового соку настільки ж проста, як і березового. Проте, для отримання кленового сиропу використовуються лише кілька видів клена, які виростають в Канаді і на півночі Сполучених Штатів Америки: сріблястий, цукровий, червоний, чорний.
Вперше кленовий сироп був згаданий ще в 1760 році. Він був присутній в раціоні північноамериканських індіанців, які додавали його в овочеві та м'ясні страви, супи, каші.
До цих пір технологія виробництва кленового сиропу залишається традиційною. На клені роблять надріз по діагоналі, вставляють туди спеціальний жолобок з нержавіючої сталі. Потім сік переносять на "перегінні станції", які знаходяться тут же в лісі, де його випарюють на відкритому вогні. Результатом роботи є кленовий сироп.
Отримана субстанція володіє справді унікальними властивостями: вона містить солодку декстрозу (замість шкідливої сахарози) і безліч корисних мікроелементів.

Як використовують кленовий сироп?
Як правило, кленовий сироп використовується в приготуванні різних страв, наприклад, при приготуванні риби і м'яса на грилі, також його додають в морозиво, каші, мюслі і молочні коктейлі.

Просмотров: 511
Категория: Рецепти |
| Теги: кленовий, сироп

Рекомендовані рецепти:

Цукерки, бараночки
Шоколадний пломбір
Домашня сметана
Трикутники з грибами
Відкритий пиріг з персиками
Пісний шоколадний манник
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: