Кава-латте - це шаруватий коктейль, що складається з гарячої кави-еспресо, гарячого молока і густої молочної піни. Виглядає такий коктейль дуже ефектно і недарма він вважається культовим напоєм у успішних молодих людей з ділових районів мегаполісів. Придумали каву-лате італійські домогосподарки. Колись, щоб всі дружне сімейство за сніданком могло насолоджуватися кавою, італійки вирішили дорослим варити чорний кави, а дітям наливати його в гаряче молоко. Назва, до речі, повністю відображає суть напою і перекладається як «заплямоване молоко». З часом приготування кава-латте обросло умовностями і традиціями, і зараз справжній кава-латте приготувати неможливо. Для його приготування потрібна кава-машина, спеціальна машина, яка особливим чином збиває молоко в щільну, але м'яку піну, потрібно і молоко з певним відсотком жирності. Спочатку на дно високої склянки або келиха наливають збите і спінене молоко, потім обережно по центру наливають каву. Такі дії не дають верствам перемішуватися і коктейль виходить шарами. Верх прикрашають візерунком або посипають меленим шоколадом, корицею, горіхами.
|