Головна » Статті » Рецепти

Що таке имеритинский шафран?
Имеритинский шафран - одна з улюблених прянощів в Закавказзі. До справжнього шафрану вона не має ніякого відношення, имеритинскй шафран це не що інше, як усіма улюблені квіти - чорнобривці, висушені і розмелені в порошок.
Видів чорнобривців дуже багато і вирощують їх у багатьох країнах. Як декоративну рослину вирощують сорти з великими квітками, як рослина для виготовлення прекрасною приправи - сорти з дрібними квітками. Найбільш підходящими як пряна і ефіро-олійна рослина вважаються чорнобривці з дрібними квітками двох видів - чорнобривці зазначені і чорнобривці дрібні. Для приготування имеритинского шафрану збирають повністю розкрилися голівки квітів. Сушать квітки зібрані в тіні, не допускаючи попадання сонячного світла, він призводить до значної втрати ефірної олії. Висушені квіткові кошики розмелюють в порошок, який володіє тими ж фарбувальними властивостями, що і справжній шафран, але не має характерного аромату шафрану. Пряність має свій власний аромат, досить специфічний - квітково - пряний з фруктовим відтінком.
Имеритинский шафран додають у всі страви і закуски, в яких є волоські горіхи. Особливо популярна пряність в Грузії, вона входить як обов'язковий компонент до складу багатьох страв національної кухні, і вважається, що без имеритинского шафрану приготувати справжній харчо або сациві неможливо. Перераховувати всі страви, в яких використовується приправа з чорнобривців можна довго. Вона додається в супи і соуси, до страв з м'яса і риби, але особливо добре виходять з имеритинским шафраном страви з птиці - курка смажена і тушкована, смажені курчата, сациві.
Пряність зустрічається в продаж на ринках, причому нерідко за имеритинский шафран видають більш дешеву куркуму. Знаючи деякі відмінності можна без праці самостійно розібратися, де що. У куркуми як правило насичений жовто - оранжевий колір, в той час як имеритинский шафран має більш світлий жовто - пісочний колір. Якщо не вірите очам, спробуйте прянощі на смак. У имеритинского шафрану нейтральний смак, а після куркуми залишиться помітне печіння.
Користуватися имеритинским шафраном потрібно з великою обережністю і додавати в страви в мінімальній кількості. Пряність має дуже потужний запах, який заглушає всі інші спеції і потрібно обов'язково дотримуватися пропорції, зазначені в рецептурі страви.
Просмотров: 502
Категория: Рецепти |
| Теги: має, шафран

Рекомендовані рецепти:

Пиріг з куркою в вершково-грибному соусі
Рулет маковий на дріжджах
Салат "Букет тюльпанів"
Десерт "Халвинка"
Торт з мигдальною начинкою
Тортик "На графських руїнах"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: