За незвичайним і красивим назвою ховаються... звичайні грінки. Брускетта (або брушетта) - традиційне блюдо італійської кухні, це скибочки підсушеного на решітці хліба з будь намазкой або начинкою. В приготуванні традиційної брускетти є певні правила. Смак повинен бути свіжим, насиченим, яскравим, продукти не повинні змагатися один з одним, а доповнювати і підкреслювати смак. Найпростіший рецепт брускетта - скибочки хліба підсушуються на грилі або в духовці (тостері), натираються часником, сбрызгиваются оливковою олією і зверху укладаються скибочки свіжих помідорів. Для гурманів придумані самі незвичайні смакові поєднання, наприклад, брускетта з кремом із зеленої спаржі і копченої качиною грудкою або вишукана начинка з ніжного козиного сиру з терпкими грушами і волоськими горіхами.
Але це екзотика. У повсякденному житті брускетта може бути і ситним перекусом, та експрес - сніданком і швидким вечерею. Брускетта готується з скибочками запеченого м'яса та шинки, з сиром, з морською рибою, з будь-яким паштетом - від до м'ясного паштету з печених на вугіллі баклажанів. Для дітей придумані солодкі брускетти, коли рослинне масло замінили вершковим, а замість паштетів на скибочки хліба укладають часточки персиків, полуниці або інших фруктів. Варіантів дуже багато, блюдо цілком демократичний і тому улюблене в багатьох країнах - адже кожен може підібрати для себе улюблене поєднання продуктів.
|