Головна » Статті » Рецепти

Що можна приготувати з тамарило?
Тамарило в повсякденному кулінарії використовують не часто, в основному цей овоч - фрукт входить у рецептуру складних страв «високої кулінарії». Але це не означає, що в приготуванні він складний або вимагає особливих навичок. Є безліч простих рецептів для любителів екзотичних плодів, і якщо ви все ж вирішите познайомитися з тамарило ближче, скористайтеся одним з них.
Починати знайомство з плодами томатного дерева потрібно ще в супермаркеті, при виборі фрукта. На якісному товарі не повинно бути ніяких плям, вони не повинні бути прим'ятим або мати інші дефекти. Спробуйте натиснути на плід пальцем. М'якоть повинна бути пружною, злегка продавитися і швидко відновити форму. Плодоніжка повинна щільно прилягати до плоду, а сам фрукт мати яскраву, рівну забарвлення. Кращий і самий відомий постачальник тамарило на світовий ринок - Нова Зеландія.
Якщо ви маєте намір що-небудь приготувати з тамарило, то перед приготуванням з фрукта потрібно зняти шкірку, якщо хочете з'їсти свіжим, то достатньо розрізати на дві половинки і вибрати м'якоть чайною ложечкою (постаратися на зачіпати шкірку). У стиглого тамарило можна просто зрізати верхню частину і видавити м'якоть.
тамарило можна приготувати гарнір до смаженої свинини. З плодів зняти шкірку, розрізати на дві половинки, укласти на деко розрізом вгору, посолити і поперчити. Запікати в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин.
Кисло - солодкий соус до м'яса. Для цієї страви підійдуть плоди з темним забарвленням шкірки. На вісім середніх плодів потрібно півсклянки цукру, чверть склянки води, неповний склянку м'ясного бульйону, улюблені приправи і спеції (пів чайної ложки). З тамарило зняти шкірку, нарізати м'якоть кубиками і змішати з цукром і водою. Варити під кришкою п'ять хвилин. Зняти з вогню, вміст каструлі перелити в блендер, подрібнити, з'єднати з бульйоном і спеціями і варити без кришки ще близько п'яти хвилин. Якщо кислуватий соус, додати трохи цукру.
Сік з тамарило з вином. Приготований за цим рецептом сік чудово підкреслює смак баранини. Знадобиться три стиглих, м'ясистих тамарило, півсклянки води, чверть склянки цукру, чверть склянки сухого червоного вина, гілочка чебрецю. З тамарило зняти шкірку, нарізати м'якоть скибочками, скласти в каструлю, залити водою, додати цукор, чебрець і варити 15 хвилин, час від часу підливаючи википає воду. Перелити в блендер, подрібнити в пюре, влити вино і прокип'ятити.
Якщо немає бажання готувати кулінарні шедеври, то можна просто додавати тамарило у відомі вам страви як звичайні помідори. Тільки не забудьте зняти шкірку. Приємного апетиту!
Просмотров: 525
Категория: Рецепти |
| Теги: зняти, тамарило

Рекомендовані рецепти:

Десерт-морозиво
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Швейцарський шоколадний рулет
Пончики з тертим шоколадом
Смажений рис з ананасом
Ескалопи з свинини
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: