Головна » Статті » Рецепти |
Що можна приготувати з катрана?
Знайомство з катраном було б неповним, якщо не торкнутися його застосування в кулінарії. В основному використовується корінь катрана, з нього готують різні соуси, салати, додають при засолюванні огірків, до м'ясних страв, консервують. Ось кілька рецептів страв з додаванням катрана. Підлива з катрана 100 грам тертого катрана, 50 грам вершкового масла, 40 г борошна, 200 грам сметани, два жовтки, 250 мл бульйону, сіль, цукор і оцет за смаком. Натертий катран скропити оцтом (щоб не потемнів). У сковорідці розтопити вершкове масло розтерти з борошном, залити бульйоном, дати закипіти. Додати сметану, цукор, сіль. Прогріти, але не кип'ятити. Ввести жовтки, розмішати і зняти з вогню. За смаком додати оцет. Подавати як приправу до м'яса, рибі. Соус з катрана і яблук. Одне велике яблуко, півсклянки тертого катрана, чайна ложка вершків або бульйону, трохи рослинного масла, оцет, сіль і цукор - за смаком. Натерти на дрібній тертці яблуко, змішати з тертим катраном, влити бульйон, рослинне масло, оцет. Добре розмішати, за смаком додати сіль і цукор. Подавати до відвареної і смаженого м'яса. Гарячий соус з катраном. Склянку сметани, два жовтки, півсклянки тертого катрана, чайна ложка лимонного соку, чайна ложка цукру, сіль за смаком. Жовтки збити зі сметаною, додати тертий катран, добре розмішати. Поставити на слабкий вогонь, підігріти (не кип'ятити!). Коли соус почне гуснути, зняти з вогню, влити лимонний сік, заправити цукром і сіллю. Подавати до смаженої або відвареної риби, м'яса. | |
Просмотров: 643 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |