Шашлик з баранини: М'ясо 500 г Цибуля 3 шт Зелена цибуля-100 г Помідори 200 г Лимон 1 шт Оцет 1 ст. л Розтоплене масло 2 ст. л. Баранину обмити, нарізати невеликими шматками, скласти в посуд, посолити, посипати меленим перцем, додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, 1 ст. л оцту, перемішати. Накрити посуд кришкою і прибрати в холодне місце на 3-4 години. Перед жаренням готові мариновані шматки нанизати на шампури упереміж з цибулею, нарізаними кільцями. Смажити над палаючими деревним вугіллям приблизно 15-20 хв, рівномірно повертаючи шампури. Готовий шашлик зняти з шампурів, викласти на блюдо, полити розтопленим маслом, посипати зеленою цибулею, обкласти порізаними помідорами. Подати соус або гранатовий сік.
|