Чудові мініатюрні шашлички з червоної риби зазвичай продають у вуличних кафе на море. Ось у мене особисто це блюдо асоціюється саме з літом і морем. Приготувати шашлички можна і вдома в духовці. Для цього потрібна свіжа червона риба, бамбукові шпажки довгі і спеції для маринаду. спочатку Готуємо маринад: видавлюємо лимонний сік в глибоке блюдце, сюди оливкова олія треба додати і сіль з перцем. Перець можна брати білий (якщо є), але можна і звичний чорний. Червону рибу (або горбуша, або сьомга або форель) нарізаємо кубиками середнього розміру і опускаємо в цей приготований маринад. Перемішуємо гарненько, накриваємо плівкою і на годину в холодильник ставимо. Іноді треба збовтувати шматочки рибки в маринаді.
Після закінчення години (довше тримати не варто) нанизуємо на шматочки букові шпажки, але не дуже близько один до одного. На вогнетривке блюдо викладаємо і запікаємо до готовності (готовність можна за кольором визначити, м'ясо риби світлішає). Приємного!