Хочу поділитися (чи може комусь просто нагадати) тут вкрай простим і швидким рецептом шарлотки. До того ж для приготування цього десерту потрібно мінімум найпростіших і доступних продуктів. В якості основи в класичному варіанті цього рецепту яблука йдуть, але особисто я пробувала готувати цю шарлотку з різними фруктами і навіть комбінуючи їх (в останній раз, наприклад, спекла з начинкою з яблук і абрикос), і всі варіанти виходять чудово смачними, кожен по-своєму!
Для тіста потрібно взяти один стакан цукру, три яйця і склянку борошна - все це перемішати, туди ж додати половину чайної ложки соди, погашеної оцтом, і пакетик ванільного цукру. Тісто буде консистенції густої сметани.
Для начинки необхідно порізати на невеликі шматочки 4-5 яблук середніх розмірів (або приблизно таку ж кількість інших фруктів).
Дно форми змастити соняшниковою олією і злегка посипати борошном (або ж застелити пергаментним папером для випікання), викласти рівним шаром нарізані фрукти і рівномірно залити тестом. Поставити форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 45 хвилин.
|