Головна » Статті » Рецепти

Салату «Різдвяна свічка»
Салату «Різдвяна свічка»:

3 морквини середнього розміру;
3 середні цибулини;
3 картоплини середнього розміру;
4 яйця;
150 гр. крабових паличок;
300 гр. винограду (краще, якщо це буде киш-миш);
2 плавлених сырочка;
майонез.

Необхідно відварити до готовності картоплю. Картоплю відварюємо обов'язково в мундирі — в шкірці, після чого її охолоджуємо і чистимо. Шар картоплі. Викладаємо на тарілку перший шар салату — натертий на крупній тертці картопля. Промазуємо майонезом Шар картоплі гарненько промазуємо майонезом. Обсмажуємо цибулю. Поки картопля просочується майонезом, подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору весь цибулю. Додаємо моркву. До смаженій цибулі додаємо почищену і натерту на крупній тертці моркву, солимо за смаком і смажимо все разом ще хвилин 20 — на середньому вогні, після чого даємо охолонути. Викладаємо моркву і цибулю. Другим шаром викладаємо посмажені моркву і цибулю. Промазуємо майонезом Зверху гарненько промазуємо майонезом. Викладаємо виноград. Виноград ріжемо на половинки і викладаємо третім шаром. Змастити майонезом. Виноград теж гарненько мажемо майонезом. Шар жовтків. На дрібній тертці натираємо 4 жовтки і теж викладаємо рівним шаром. Шар плавленого сирка. Поверх жовтків викладаємо натерту на крупній тертці один плавлений сирок. Змащуємо майонезом. Сирок теж змащуємо майонезом. Викладаємо крабові палички. Далі викладаємо порізані дрібними кубиками крабові палички. Шар плавленого сирка. Поверх крабових паличок знову викладаємо шар потертого на крупну тертку плавленого сирка. Шар майонезу. І знову змащуємо його майонезом. Шар білка. Зверху салат посипаємо натертим на дрібну тертку білком чотирьох яєць.
Для прикраси: Прикрасити свічкою з крабовою палички. Гілочками кропу викладаємо краю салату, імітуючи ялинові гілки, а зернами граната прикрашаємо ці «гілки», як би вбираючи їх іграшками. Свічку робимо з крабовою палички, надрізав її зверху тонкими смужками хрест-навхрест. Полум'я свічки імітуємо шматочками червоного і оранжевого перцю, хоча використовувати для цього можна і звичайну морквину.

Просмотров: 613
Категория: Рецепти |
| Теги: майонезом, викладаємо

Рекомендовані рецепти:

Спагетті з томатами і рибою
Цукерки "Вершкові тягучки"
Омлет-десерт з горіхами і курагою
Сирна запіканка з родзинками
Пудинг з персиків
Меренги з лимонним кремом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: