Салат Зірка — легке святкова страва до 9 Травня: морська риба холодного копчення будь-яка кисле яблуко 2 шт сир (краще твердий) легкий майонез варені яйця 2-3 шт червона ікра. Рибу холодного копчення очищаємо від кісток, дрібно ріжемо. Викладаємо нарізану рибу на блюдо у вигляді зірки. Щоб форма легко і краще викладалася, краще відразу (в окремій тарілочці) змішати шматочки риби з майонезом. Слідом шар почищених про шкірки і нарізаних тонкими часточками яблук. Змащуємо майонезом. Наступний шар — дрібно нарізані варені яйця. Цей шар теж змащуємо майонезом. Далі — шар дрібно натертого сиру. Змащуємо майонезом. І завершальний шар, якій додасть нашій зірці рубінове сяйво — шар червоної ікри. Салат виходить дуже красивим, по-справжньому святковим. Про смак і говорити не доводиться —надзвичайно смачний.
|