Список продуктів, які знадобляться: п'ять картоплин, половина кілограма рибного філе (використовується філе річкової риби), дві скибочки білого хліба, 100 мл молока, один яєчний білок, дві столові ложки вершкового масла, три солоних огірочка, чотири столові ложки майонезу, два варених круто яйця, дві столові ложки консервованого горошку, листя салату, сіль.
Шматочки білого хліба потрібно вимочити в молоці, після чого разом з промитим рибним філе пропустити через м'ясорубку, далі до отриманого фаршу слід додати яєчний білок, дві ложки вершкового масла і трохи молока, яке залишилося після вимочування в ньому хліба. Сформувати з фаршу невеликі фрикадельки і відварити їх до готовності в трохи солоній воді. Картоплю необхідно почистити і відварити, а потім почекати поки охолоне і порізати на невеликі кубики. Такими ж кубиками нарізати два з трьох солоних огірка, змішати з картоплею і консервованим горошком і заправити майонезом, після чого посолити за смаком.
Готовий салат викласти в салатник і прикрасити рибними фрикадельками, посіченими вареними яйцями, шматочками солоного огірка і листям салату.