Головна » Статті » Рецепти

Салат з креветок
Продукти:
двадцять чотири великі креветки;
вісім листочків салату;
одне яйце;
чотири стіл. ложки вершків;
сік половинки лимончика;
одна стіл. ложка гірчиці;
сіль;
чотири стіл. ложки оливкової олії;
одна стіл. ложка коньяку;
чотири часточки червоного болгарського перчика;
майоран і чорний перець;
чотири скибочки лимона;
дві стіл. ложки пікантного кетчупу;

Зазвичай у нас в магазинах продаються варено-морожені креветки. Їх варити не треба, достатньо просто прогріти в гарячій воді.

так, кладемо креветки в підсолену воду, а коли вона закипить, виймаємо їх шумівкою. Остуджуємо і чистимо. М'ясо креветок ріжемо шматочками, чотири креветки залишаємо цілими.

Яйце варимо круто. Дістаємо жовток і протираємо його через ситечко. Викладаємо в миску, додаємо гірчицю. Перемішуємо, тоненькою цівкою вливаючи оливки. масло. Додаємо в соус вершки, кетчуп, коньяк і лимонний сік. Перчимо, солимо, перемішуємо.

Чотири порційні салатниці викладаємо салатними листям. Наповнюємо салатниці м'ясом креветок. Зверху кладемо соус, прикрашаємо цілими креветками, скибочками лимона, перцю і листочками майорану. Охолоджуємо в холодильнику дві години і подаємо.
Просмотров: 675
Категория: Рецепти |
| Теги: чотири, стіл

Рекомендовані рецепти:

Соус "Бер-блан"
Готуємо кіш
Вівсяні козинаки з сухофруктами
Бабця яблучна
Вівсяний хлібець
Яблучна коврижка
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: