Салат з копченої риби: 800 г білої риби гарячого копчення (сиг, хек, минтай і ін) 1/3 склянки майонезу 1/3 склянки сметани (або ще 1/3 склянки майонезу) 1/2 склянки кореня селери, нарізаного невеликими шматочками 2 столові ложки свіжого рубаного кропу 2 столові ложки свіжого рубаного зеленого лука сіль і перець за смаком свіжовичавлений лимонний сік за смаком (з 1-2 лимонів) 4 невеликих білих булочки 1 червона цибулина, нарізана півкільцями 150 г вершкового сиру 8 скибочок слабосоленого лосося. Очистіть рибу від шкіри і кісток і складіть в миску. Подрібніть рибні шматочки виделкою або пальцями. Покладіть в миску з рибою майонез, сметану, нарізану селеру, кріп, зелена цибуля і перемішайте вилкою. Приправити салат перцем і свіжим лимонним соком за смаком. Булочки розріжте вздовж і намажте кожну половинку вершковим сиром. Якщо верхня частина булочки нестійка, подрежьте її трохи, щоб дно стало плоским. Зверху на сир покладіть скибочку лосося, півкільця цибулі і, нарешті, рибний салат.
|