Знадобиться підлогу літрова баночка консервованої червоної квасолі, триста грам шинки або будь молочної ковбаси, олія, ріпчаста цибуля, болгарський перець жовтий (великий), грам триста свіжих грибів, перець і сіль. Грибочки треба обмити, нарізати, обсмажити, очистити цибулину і дрібно нарізаємо, додаємо нарізану цибулину до грибочкам і обсмажуємо все разом. Обсмажені гриби треба остудити і викласти на блюдо. До грибочкам квасолю консервовану додаємо (без рідини), додаємо нарізану дрібними кубиками шинку. Перець миємо, чистимо й нарізаємо кубиками, додаємо в салат. Цибулину (другу) ріпчасту соломкою нарізаємо, маринуємо у воді з оцтом, потім віджимаємо цибуля від рідини і в салат перекладаємо.
Всі складові салату в страві перемішуємо, присипаємо сіллю і перцем, додаємо рослинне масло. Можна за бажанням трохи подрібненого додати часничку (нарізати або пропустити через прес). Салат з консервованої квасолею готовий!