Салат «Лісова поляна»: 1/2 кг курячої грудки, 2 картоплі, 1 цибулина, 1 банку маринованих опеньків, твердий сир, пучок петрушки, рослинне масло, майонез. Варимо картоплю «в мундирі», очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Курячу грудку відварюємо, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки. Беремо емальовану миску, ретельно змащуємо її стінки і дно рослинним маслом. Тепер викладаємо в миску гілки петрушки. Далі відкриваємо банку з опеньками і викладаємо половину наступний шар. Далі зверху викладаємо шар картоплі, потім шар з майонезу. Наступний шар буде з дрібно нарізаного ріпчастої цибулі. Далі йде шар з відвареної курки. Знову шар майонезу. На дрібній тертці натираємо сир і викладаємо їм наступний шар. Тепер повторюємо всі шари: петрушка, гриби, картопля, курка. Кожен шар не забуваємо чергувати з майонезом. Тепер накриваємо наш салат кришкою і відправляємо в холодильник на півгодини. Через це час виймаємо миску з холодильника, беремо ніж і акуратно відокремлюємо салат від стінок миски. Тепер ставимо миску на блюдо і акуратно знімаємо її. В ідеалі повинно вийти страва, схожа на зелену галявину з визирають з зелені грибочками.
|