САЛАТ «ЧЕБУРАШКА»: куряче філе 300-400 гр, огірок 1-2 шт, 1 морква, 2 невеликі цибулини, банку маринованих грибів, 1 яйце, твердий сир, волоські горіхи, майонез, зелена цибуля маслини для прикраси. Моркву натерти на тертці, а потім протушкувати на сковорідці з невеликою додавання води. Ріжемо філе, огірки, гриби, цибулю і все перемішуємо. Додаємо в суміш частину моркви (частину залишаємо для мордочки і грудки), від яйця відрізаємо трохи білка для очей, а решта ріжемо в салат. Все змішуємо з майонезом і викладаємо на блюдо у формі Чебурашки. Посипаємо його тертим сиром. Потім робимо майонезну сіточку і приступаємо до оформлення. З моркви викладаємо мордочку і грудку (робота копітка, вимагає терпіння, якщо звичайно хочеться,щоб було акуратно), а потім дрібно подрібнюємо волоський горіх (зробити це можна в блендері) і починаємо обсипати по всій формі нашої тваринки, навколо мордочки і грудки. Коли це зробили — з білка вирізаємо оченята, укладаємо на потрібне місце, зверху маслину порізану навпіл (біла частина повинна бути трохи більше). У центр маслинки маленьку крапельку майонезу, носик , брови і нігтики теж робимо з маслин, а ротик з маленького шматочка помідора. Щоб загальна картинка вийшла веселіше, нарізаємо зелену цибулю і робимо травичку, встановлюємо на неї опеньки.
|