Салат «Ромашка»: печериці або лісові гриби 300 г, яйця 8 шт, сир (твердий) 150 г, ріпчаста цибуля 200 г, консервовані ананаси 1 банку, майонез 300 г, оцет 1 ст. ложка, цукор 1 ст. ложка, листя салату, петрушка 1 пучок, кріп 1 пучок, сіль, рослинне масло. Яйця відварюємо в круту. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Ошпарюємо цибулю окропом. Від цієї процедури цибуля стає трохи добрішими і йде гіркоту. На склянку кип'яченої води беремо 1 столову ложку оцту і 1 столову ложку цукру і заливаємо цибулю. Залишаємо цибулю маринуватися на 1 годину. Далі, нарізаємо гриби на невеликі шматочки. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо гриби до готовності, солимо. Викладаємо блюдо листям салату. Перший шар — смажені гриби. Промазуємо гриби тонким шаром майонезу. Потім дрібно нарізаємо або натираємо на тертці шість варених яєць, а три яйця залишимо на оформлення салату. Наступним шаром викладаємо яйця і трохи солимо. Промазуємо майонезом. Консервовані ананаси подрібнюємо і викладаємо в салаті наступним шаром, формуючи невеликий горбок. Поверх ананасів викладаємо маринований лук. Натираємо сир на середній тертці, викладаємо сир поверх лука. Тепер салат потрібно прикрасити. Пелюстки ромашок робимо з яєчного білка, а з жовтка — вічко. З допомогою кропу і петрушки створюємо імітацію квіткової галявини і подаємо салат до столу.
|