Салат «Оранжик»: 1 кг. моркви, 2 середні цибулини, 300-350 гр.шинки, майонез . Почистити 1 кг моркви, потерти на крупній тертці або на комбайні. На сковорідку налити трохи олії і викласти моркву. Готувати(помішуючи) на великому вогні 5 хвилин,потім закрити кришкою, зробити вогонь нижче середнього і довести моркву до повної готовності. Залишити остигати. 2 середні цибулини дрібно порізати і залити гарячим маринадом. Маринад — налити в каструлю 250 мл води, додати 3 стіл.ложки цукру, 0.5 столів.ложки солі. Закип'ятити, влити 50 мл 9% оцту. Як маринад охолоне, лук готовий. Шинку порізати соломкою. З'єднувати інгредієнти і заправляти салат рекомендується безпосередньо перед подачею на стіл.
|