Салат «Марсель»: 3 філе курки, 300 гр твердого сиру, 6 яєць, склянку солодкого чорносливу без кісточок, 1 зубчик часнику, 300 гр готової пряної морквини по-корейськи, півсклянки трохи товчених волоських горіхів, 500 гр майонезу, сіль, чорний мелений перець за смаком, пучок петрушки. Куряче м'ясо відварити в підсоленій киплячій воді до м'якості. Охолодити, нарізати кубиками. Чорнослив промити і залити окропом на 10 хв. Потім воду злити, викласти на паперові серветки, обсушити. Порізати смужками. У варених яєць відокремити білки від жовтків. Окремо натерти на дрібній тертці. Сир пропустити через великі отвори терки, змішати з майонезом і продавлений через прес часником. Горіхи злегка обсмажити на сухій сковороді, перемішати з морквою. На плоскій тарілці розкласти чорнослив, змастити майонезом, потім — курятина, посолити і поперчити, знову майонез, наступне — морква з горіхами, зверху — готовий сирний шар, тепер білки. Всі промазати майонезом зі всіх сторін і рівномірно засипати жовтком. Дати постояти годину в холодильнику, при подачі прикрасити петрушкою — гілочками або нарізаною зеленню.
|