Рулетики з мармеладом: 4 склянки борошна 200 гр. вершкового масла або маргарину 200 гр. сметани 1 яйце 0,5 ч. л. солі 0,5 ч. л. соди, оцет для гасіння Мармелад. 3 склянки борошна висипати в чашку, покласти розм'якшене масло або маргарин, розбити яйце, додати сіль і сметану, соду погасити оцтом, додати до майбутнього тесту. Все перемішати, почати замішувати тісто. Останній склянку борошна висипати на стіл і в нього викласти тісто, замісити не дуже круте, але еластичне! Скачати тісто в кулю, покласти назад в миску, накрити і прибрати в холодильник. Тим часом розрізати мармелад на 4 частини вздовж щоб вийшли довгі смужки. Дістати тісто, розділити на 4 частини, кожну частину скатати в кулю, придавити зверху, потім тонко розкачати у формі кола. Розрізати пласт на 12 сегментів, на широку частину кожного з них покласти по шматочку мармеладу і скрутити рулетики. Викласти рулетики на посипаний борошном деко. Випікати в розігрітій до 200-220 градусів духовці хвилин 15-20. Не чекайте, поки тісто подрумянется. Рулетики повинні залишитися блідо-золотистим.
|