Різнобарвне пюре: картопля 800 гр. молоко 400 гр. масло вершкове 2 ст. ложки морква 1 шт. перець солодкий червоний 1 шт. шпинат 100 гр. буряк 1 шт. сіль за смаком. Картоплю зваримо до готовності в підсоленій воді, воду зіллємо. Картопля протремо гарячим, наллємо кипляче молоко, додамо масло і зіб'ємо в пишну масу. Буряк зваримо в шкірці, натремо на тертці, далі отожмем сік. Морква зваримо і протремо. Перець запечемо, очистимо від шкірки, подрібнити в пюре. Шпинат припустимо у власному соку і також протремо. Картопляне пюре розіллємося на 5 частин: в першу підмішайте буряковий сік, у другу — морквяне пюре, в третю — перцевий пюре, в четверту — пюре зі шпинату. При подачі укладемо пюре на тарілки у вигляді пелюстків квітки.
|