Рисові кульки з сиром: Рис довгий 1,5 склянки Сир твердий 100 р. Курячий бульйон 1 склянка Цибуля 1 шт Часник 2 зубчики Сухарі панірувальні 100 р. Борошно 150 р. В каструлі доводимо до кипіння 1,5 склянки води, коли вода скипить поміщаємо рис, варимо під закритою кришкою не заважаючи 10 хв. На вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і видавлений часник, коли цибуля підрум'яниться додаємо до нього рис і пів склянки бульйону, помішуючи тушкуємо. Коли весь бульйон не вбереться додаємо решту пів склянки і знову заважаємо до повного вбирання рису. Коли і друга частина бульйону вбралася додаємо тертий рис, перемішуємо до однорідної маси, гасимо вогонь і даємо охолонути. Злегка змочіть руки і формуйте кульки з рису. Обвалюємо спочатку в борошні, потім в сухарях. Поміщаємо кульки в холодильник для застигання на 1 годину. Розігріваємо на сковороді вершкове масло, викладаємо кульки в один шар і обсмажуємо.
|