Рис Перекотиполе: Оливкова олія 3 ст. л. Рис 2 ст. Морква 0,5 ст. Селера стеблової 0,5 ст. Лук червоний 0,5 ст. Часник 1 ч. л. Вода 3,5 ст. Лимонний сік 2 ст. л. Шафран 0,3 ч. л. Лавровий лист 2 шт. Кінза 0,3 ст. Розігрійте 2 столові ложки олії на середньому вогні. Додайте рис і варіть протягом 3-4 хвилин, помішуючи, поки зерна не стануть непрозорими. Додайте дрібно нарізані моркву, селеру, цибулю і масло, що залишилося. Смажте ще 3-4 хвилин. Всипте подрібнений часник і смажте ще протягом 1 хвилини. Додайте воду, лимонний сік, шафран і лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою. Готуйте ще 20 хвилин. Готовий рис буде рассыпччатым і ароматним. Перед подачею перемішайте рис, т. к. овочі можуть осісти на дно. Приберіть лаврове листя, украстье нарізаною кінзою і відр уподавайте.
|