Рибна закуска: Риба (філе, будь-яке) - 500 г, Морква (велика) 3 шт, Цибуля ріпчаста 2 шт, Чорнослив (без кісточок, жменя), Желатин 1 ст. л., Кріп 1 пуч., Молоко 1 скл., Яйце 3 шт, Сіль (за смаком), Перець чорний (за смаком). Рибне філе нарізати смужками. Одну моркву нарізати тонкими кружальцями, решту натерти на середній тертці. Чорнослив розпарити і нарізати на шматочки.Ріпчасту цибулю нарізати, кріп подрібнити. Нам знадобитися прямокутна форма для кексу,у мене була силіконова. Якщо у вас металева, то форму змастіть вершковим маслом і вистелити папером для випічки. Тортик ми будемо робити шарами: 1 — моркву кружечками, кладемо внапуск. 2 — риба пластинками (половина), посолити ,поперчити і посипати половиною норми желатину. 3 — чорнослив (половина). 4 — кріп (половина), прим'яти. 5 — цибуля ріпчаста (половина). 6 — моркву на тертці (половина). Потім шари повторити: 7 — риба пластинками, посолити, поперчити і посипати желатином. 8 — чорнослив. 9 — кріп. 10 — цибуля. 11 — моркву на тертці. Шари приминаем. Робимо заливку: молоко розмішати з яйцями,посолити і залити наш тортик. Останній шар повинен бути покритий заливкою повністю, якщо заливки мало додайте ще яйце з молоком. Залишити хвилин на 15. Духовку розігріти до 180 градусів і поставити в неї наше блюдо приблизно на 1 годину. Дайте охолонути у формі. Не знімаючи папери,викладіть на блюдо і поставте в холодильник на 2-3 години, а можна і на ніч,щоб желе застигло і шари щільно схопилися. Зніміть папір і подавайте. Блюдо просто приголомшливе!
|