Рагу з капустою: 500 г свинячих реберець 6-7 картоплин 1/4 капусти 1 морквина 1 цибулина 2-3 лаврових листа перець чорний мелений 3-4 запашного перцю томат (будь-який) рослинна олія (для смаження) сіль. Реберця посолити, поперчити і обсмажити з двох сторін до утворення рум'яної скоринки. Покласти в каструлю лавровий лист, запашний перець, половину цибулі (порізані півкільцями), обсмажене м'ясо. Додати трохи води або бульйону і поставити тушкувати. Картоплю порізати великими шматочками і злегка обсмажити до рум'яної скоринки, додати до м'яса. Капусту нашаткувати, додати моркву (нарізану соломкою) і теж злегка обсмажити. Обсмажену капусту викласти на шар картоплі. Додати томат або розведену томатну пасту і, не перемішуючи, тушкувати до готовності (кількість рідини не повинна повністю покривати капусту, т. к. овочі ще пустять сік). Посолити за смаком.
|