Пташине молоко: Для торта: 2 пакета желатину (по 8 г) 1 склянку молока 1 склянка цукру 450 г сметани 450 г охолоджених збитих вершків рослинна олія для змащування форми Для глазурі: 5 столових ложок какао-порошку 5 столових ложок цукру 1 пакет желатину (8 г) 5 столових ложок молока 1 склянку холодної води. У невеликій каструлі змішайте 2 пакетики желатину з 1 склянкою молока. Поставте на середній вогонь і збивайте, коли від молока піде пар – зніміть з вогню (не кип'ятіть!). Відставте в сторону для охолодження. Змастіть скляну форму розміром 20×30 см рослинним маслом. У мисці електричним міксером на середній швидкості збийте 1 склянка цукру, сметану і вершки, поки все добре не змішається. Продовжуючи збивати, повільно додайте теплу молочну суміш. Відразу вилити в підготовлену форму для випічки. Пригладьте поверхню як можна більш рівно. Накрийте і поставте в холодильник. Для глазурі в невеликій каструлі змішайте какао-порошок, цукор і желатин. Збиваючи, влийте воду і молоко. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Суміш повинна стати рівномірної і гладкою. Відставте глазур в бік і дайте охолонути протягом 1 години. Повільно вилийте шоколадну глазур на вершкову основу. Охолодіть в холодильнику як мінімум 5 годин.
|