Головна » Статті » Рецепти

Пшоняна каша в гарбузі
Ароматна, солодка каша з додаванням родзинок, горіхів, інжиру - одночасно і корисне, і смачне блюдо!
Список необхідних інгредієнтів: Одна гарбуз середнього розміру, трохи лісових горіхів, жменю родзинок, десять штучок сушеного інжиру, 60 грамів пшоняної крупи, 200 мл води, сіль, 200 мілілітрів вершків.
Пшоняну крупу слід промити, залити водою, кількість якої повинна бути в три рази більше обсягу крупи, трошки посолити і варити до готовності.
Інжир і родзинки залити окропом і залишити як мінімум на півгодини, щоб вони розмокли і розм'якшилися. На сухій сковороді злегка підсмажити горіхи, постійно помішуючи, щоб не підгоріли, а потім подрібнити їх.
Гарбуз ретельно вимити, зрізати з неї верхівку, вийняти і вискобліть м'якоть і насіння, товщина стінок вже підготовленої гарбуза не повинна перевищувати півтора сантиметра, інакше каша не пропаритися як потрібно, а зовнішня частина гарбуза підгорить.
Підготовлену гарбуз поставити на нижній рівень нагрітій до 200 градусів духовки і підсмажити її протягом десяти хвилин. Потім гарбуз дістати і викласти в неї кашу, яку перед цим змішати з подрібненими сухофруктами і горіхами і додати до неї вершки. Закрити гарбуз з кашею верхівкою-кришкою і поставити в духовку на півгодини, після чого запікати ще 15 хвилин знявши кришку і зменшивши температуру.
Просмотров: 541
Категория: Рецепти |
| Теги: неї, гарбуз

Рекомендовані рецепти:

Готуємо сирники
Мармурове тістечко
Печиво горіхове
Калиссоны - французькі ласощі
Цибулевий джем
Закусочні рибні кульки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: