Полуничне морозиво: 1 склянка цукру 3/4 склянки води 1 середній апельсин 2 середніх лимона 4 склянки нарізаної полуниці. З лимонів і апельсина на дрібній тертці зніміть цедру і вичавити в миску сік. Цедру відкладіть. У маленькій каструльці змішайте воду, цукор і цедру. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть сироп 5 хвилин. Злегка охолодіть, процідіть, щоб позбутися від цедри. Додайте вичавлений лимонний і апельсиновий сік. У блендері пропустіть половину сиропу і половину полуниці. Перекладіть в 1 л пластиковий контейнер (для подальшої заморозки). Потім те ж саме з іншим сиропом і полуницею. Поставити в морозилку. Через 3 години бажано дістати і добре перемішати в контейнері. Заморозити як мінімум 6 годин. Коли вирішите поласувати, потрібно дати морозиву відтанути 20-30 хвилин.
|