Плацинда з гарбузом: 1 ст. кефіру 1 яйце 1 ст. лож. рослинного масла 1 ч. лож. соди 1 ч. лож. солі 2 ч. лож. цукру 300-350 гр борошна(тісто має бути не туге) Начинка для солодкої плацинди: гарбуз цукор. В першу чергу необхідно замісити тісто і дати йому відпочити близько години. Далі гарбуз натерти на дрібну тертку. З приготованого тесту вийде п'ять середніх плацинд, якщо сковорода побільше, то відповідно – чотири. Розкачайте тісто, з боків зробивши його тонше, а посередині трохи товщі. Посипте середину цукром. Викладайте натертий гарбуз по центру, а по колу тісто розріжте від середини на 8 частин. Цей пиріжок трохи притисніть рукою і відправляйте смажити на сковороду з розігрітим маслом. Смажте на середньому вогні.
|