В печиво немає ні яєць, ні масла - це справжня знахідка для тих, хто дотримується суворий піст і для вегетаріанців. За смаком печиво чимось нагадує вівсяне. Ось що нам знадобиться: один банан, склянку цукру, дві столові ложки меду, півтори - дві склянки борошна, чайна ложка соди.
Банан розминаємо в кашку, вона повинна бути однорідною, без грудочок. Додаємо до розім'ятого банану мед і цукор. Ставимо суміш на водяну баню, прогріваємо поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо чайну ложку соди з невеликою гіркою (саме соди, а не розпушувача, він у цей рецепт не підходить) і розмішуємо. Через деякий час суміш побіліє і збільшиться в об'ємі. Тоді знімаємо з водяній бані, даємо трохи охолонути. Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додаємо борошно невеликими порціями. Як тільки тісто стане м'яким, пластичним, борошно більше не підсипаємо, інакше печиво вийде щільним. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 6-8 мм, вирізаємо фігурки (або робимо склянкою кружечки, нарізаємо ножем ромбики) і викладаємо печиво на застелений пергаментом деко. Випікається воно дуже швидко, всього 7-10 хвилин, тому без нагляду його не залишайте щоб не пригоріло!
|