Любителям домашньої випічки і пиріжків пропоную наступний рецепт.Для приготування таких пиріжків потрібні: склянка молока, дві ч. ложки сухих дріжджів, щіпка солі, двісті грам маргарину, одне яйце, столова ложка цукру, борошна від чотирьох до п'яти склянок. Для начинки потрібні: картопля, сіль, бекон, цибуля ріпчаста та масло вершкове (картоплі приблизно 800 грам, а бекону по особистому смаку, чим більше його додати, тим смачніше будуть пиріжки).
Готуємо пиріжки: змішуємо цукор і сіль, плюс дріжджі, яйце, молоко, підігріте вливаємо і розмішуємо. Через п'ять хвилин сюди маргарин м'який і вводимо борошно просіваємо, тісто щільне, його краще всього місити руками. Готове тісто треба перекласти в пакет і відправити в холодильник, через три години можна буде вже формувати пиріжки.
Начинку готувати просто: робимо звичайне пюре з картоплі, а бекон тонко нарізаємо і до хрускоту обсмажуємо. У пюре обсмажений цибуля, бекон і додаємо масло (можна трохи молока влити). З тіста формуем маленькі кульки, розкачуємо їх, кладемо начинку в кожен пиріжок, защипуємо, складаємо на деко. Запікаємо при 180 пів години (орієнтуючись на появу золотистої скоринки). Приємного!
|