Пиріг з куркою, шпинатом і грибами: Для тіста: Сир 200 гр. Цукор 1 ч. л. Сіль на кінчику ножа Масло вершкове розм'якшене 150 гр. Яйце 1 шт. Борошно 2-2,5 ст. Розпушувач 1 ст. л. Для начинки: Печериці 200 р. Куряче м'ясо без кісток 300 р. Шпинат 2 великих пучка Сіль Перець чорний мелений Яйце для змащування пирога Кунжут 1 ч. л. Сир розтерти з розм'якшеним вершковим маслом, додати сіль і цукор, 1 яйце і все ретельно перемішати. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і висипати в загальну масу. Замісити тісто, щоб отлипало від рук. Тісто розділити на 2 частини (одна трохи більша за іншу). Більшу частину тіста викласти в роз'ємну форму, формуючи бортики. Прибрати в холодильник. Гриби порізати тонкими пластинками, обсмажити на олії до готовності, посолити і поперчити. Остудити. Шпинат порізати, покласти в киплячу воду і відварити 1-2 хвилини, остудити. М'ясо курки покласти в киплячу підсолену воду і відварити до готовності, дрібно порізати і остудити. На тісто викласти шар шпинату, зверху м'ясо курки і шар грибів. Тісто розкачати в коло, викласти зверху на начинку і защипнути краю. Змастити верх пирога збитим яйцем і посипати насінням кунжуту. Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку запікатися протягом 35-40 хвилин.
|