Пеппероната з курки: 1 кг курячого філе 4 великих солодких перцю 2 великих цибулини 6 зубчиків часнику 800 г томатів у власному соку 2 ст. л. рослинного масла сіль і мелений чорний перець за смаком. Куряче філе нарізати на невеликі шматочки. У сотейнику або каструлі з товстим дном на сильному вогні розігріти рослинне масло. В 3-4 заходу обсмажити курятину до золотистої скоринки, приблизно по 2 хвилини на захід. Перекласти на тарілку. Цибулю нарізати півкільцями, часник крупно рубаємо. Викласти в сотейник лук і смажити, помішуючи, на середньому вогні близько 5 хвилин. Солодкий перець нарізати товстою соломкою. До цибулі додати перець і часник. Смажити, помішуючи, ще 5 хвилин. Повернути в сотейник куряче філе, додати розім'яті томати разом з соком. Додати солі за смаком. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під кришкою до м'якості перцю, близько 25 хвилин. При подачі посипати нарубаним базиліком.
|