Головна » Статті » Рецепти

Печиво із житнього борошна з медом і корицею
Корисне печиво із житнього борошна з медом і корицею. Випікати його потрібно на середньому вогні і недовго, тоді печиво пропечеться і залишиться м'яким. Обов'язково доглядайте за ним, випічка з медом має звичай дуже швидко темніти.
200 грамів житнього борошна
Підлогу склянки пшеничного борошна
Дві столові ложки меду
Одне яйце
Чайна ложка меленої кориці
Половина чайної ложки соди (гасити не потрібно!)
Жменю родзинок (за бажанням)
Цукор і кориця для обсипання


Мед нагрійте на водяній бані, додайте яйце, розмішайте до однорідної консистенції і покладіть соду. Суміш почне пінитися і збільшиться в обсязі приблизно в два-три рази. Обов'язково помішуйте суміш, інакше вона пригорить.
Додайте корицю, зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури. Змішати обидва види борошна (її потрібно просіяти) і замісіть м'яке тісто. Воно буде досить важким і липким, але так і повинно бути, в цьому особливість житнього борошна.
Розкачайте тісто на присипаному борошном столі в пласт, але не дуже товстий. Формочками вирізуйте фігурки або просто розріжте пласт на шматочки. Верх посипте цукром, змішаним з корицею, перекладіть печиво на змащений маслом деко і випікайте 10-12 хвилин на середньому вогні.
Просмотров: 679
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, житнього

Рекомендовані рецепти:

Мексиканський шоколадний пиріг
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Парові булочки
Овочевий суп з курячою грудкою
Ескалопи з свинини
Свинина за оригінальним рецептом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: