Печиво «Кали»: Цукор — 1 стакан. Борошно пшеничне — 1 стакан. Яйця — 4 шт. Ванілін — 1 пакетик. Маргарин — 20 р.(для змащування). Заварний крем: Молоко — 1 стакан. Цукор — 0,5 склянки. Жовтки — 2 шт. Борошно — 1 ст. л. Ванільний цукор — 1 ч. л. Масло вершкове — 200 р. Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо, не збиваючи. Додаємо борошно і тщательноперемешиваем до отримання однорідного рідкого тіста. Гарячий деко рясно змащуємо маргарином і кладемо на нього 4-5 чайних ложечок тесту з великими проміжками. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при t 200 градусів приблизно 5 хвилин. Краї печива повинні добре зарум'яниться. Виймаємо з духовки, шпателем піднімаємо печиво, але не знімаємо з аркуша. За допомогою паперового рушника швидко формуємо квітка,якщо печиво охолоне,вона не згорнеться - розкришиться. Заварний крем: Змішати жовтки з борошном, цукром, ваніліном. Ретельно розтерти. Молоко довести до кипіння на повільному вогні. Трохи остудити. Влити молоко в жовтки, постійно помішуючи. І варити на повільному вогні 5-6 хвилин. До загустіння. Щоб крем не підгорів, його потрібно постійно заважати. Остудити добре і збити з пачкою масла до пишної маси. Наповнити згорнуті кульочки з печива кремом.
|