Список необхідних інгредієнтів: половина кілограма борошна, 325 грамів холодної води, 15 грамів звичайних дріжджів (або 5 г сухих), 9 грамів солі, 50 грамів води. Продукти для приготування багета використовуються найпростіші і їх перелік дуже невеликий, але весь секрет у тому, що борошно і воду слід змішати за день до приготування, причому без дріжджів і солі. У перший день необхідно в глибокій мисці змішати борошно і воду. Вимішувати слід до тих пір, поки не утворюється неоднорідна і липка маса. Місити ще 8-10 хвилин, поки борошно не вбере воду повністю - вийде гладкий і трохи липкий куля з тіста. Перекласти цю масу в посуд, трохи змащену вершковим маслом і накрити кришкою, після чого прибрати в холодильник як мінімум на вісім годин. На другий день тісто знову перекласти в миску, додати до нього воду, сіль і дріжджі. Місити, поки вода не розчиниться повністю - тісто буде дуже липким. Миску з тістом накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 1,5 години, потім тісто обім'яти і залишити ще на два-три години. Тісто має збільшиться в два рази. Акуратно розділити тісто на потрібну кількість багетів і сформувати з кожної частини витягнутий багет. Духовку розігріти до 240 градусів. Багети перекласти на деко застелений пергаментом і залишити ще на 10 хвилин. Налити в глибокий лист склянку окропу і поставити на самий нижній рівень духовки і трохи зменшити температуру. Деко з багетами поставити на середній рівень і випікати 12 хвилин, а потім деко перевернути і зменшити температуру до 200 градусів, після чого випікати ще 10-15 хвилин до утворення красивою коричнюватої скоринки. Готовим багетів дати охолонути мінімум півгодини.
|