Овочеві асорті: 12 середніх картопляних бульб, відварених без шкірки; 200 г печериць (маслюків, підберезників, білих грибів...) або 200-грамова баночка готових маринованих грибів за вашим смаком; середніх розмірів баклажан; 8 невеликих свіжих помідорів; 2 зубчики часнику; 1 цибулина; кілька пір'їнок зеленої цибулі; 30 мл олії для смаження; 60-80 г сметани. Відварену в підсоленій воді картоплю викладіть на середину великого блюда, сметаною і прикрасьте дрібно порубаним зеленою цибулею. Крупно нарізані баклажани і ріпчасту цибулину, а також натертий на тертці часник, обсмажте на маслі і викладіть колом навколо картоплі. Обсмажені або мариновані гриби викладіть навколо баклажанів. Свіжі помідори наріжте великими шматочками і завершіть ними композицію. Подаючи страву на стіл, не забудьте про хліб.
|