Оселедець під «шубою» у вигляді торта: Оселедець пряного посолу або маринована (філе) 400 г Картопля 3-4 шт. Буряк 3-4 шт. Яйця 3-4 шт. Моркву 3-4 шт. Цибуля ріпчаста 1 шт. Майонез 400 р. Картопля, морква і буряк у шкірці запечіть в духовці до готовності (завдяки цьому маленькому секрету, готове блюдо виходить набагато смачніше). Потім овочі охолодіть, очистіть і натріть на дрібній тертці. Яйця відваріть круто, охолодіть, очистіть і теж натріть на дрібній тертці. Філе оселедця наріжте дрібними кубиками. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю можна обшпарити простим окропом, а можна і маринадом (так навіть смачніше): на 1 склянку окропу по 1 ч. л. солі, цукру та оцту, витримати 15 хвилин, потім злити рідину і дати охолонути. Тепер візьміть блюдо для оформлення закуски, поставте на нього хатину від кондитерської форми і викладайте овочі щільними шарами в такій послідовності: 1. Нижній шар – картопля. 2. Змішайте в окремому посуді оселедець, цибулю і трохи майонезу, а потім цю суміш викладіть на картоплю. 3. Далі – шар моркви. 4. Яйця змішайте з майонезом і викладіть цю масу поверх моркви. 5. Верхній шар – буряк. Зніміть бічні стінки, і отриманий «торт» змастіть майонезом зверху і з боків. Ось і все, оселедець під «шубою» готова! Перед подачею прикрасьте блюдо ароматною зеленню або на свій розсуд.
|