Що то мене на мариновані овочі потягнуло, до чого б це..? Обожнюю все мариноване, пряне і гостре. Знайшла чудовий рецепт маринованої буряків, сама ще не пробувала готувати, буряка в холодильнику не виявилося, але днями обов'язково зроблю буряк за цим рецептом. Сирий буряк попередньо потрібно або запекти, або відварити. Я особисто віддаю перевагу запікати, оскільки смак печеного буряка - це щось! Це смачно і до того ж дуже корисно. Запечену буряк треба буде великими смужками нарізати, пошарово з цибулею в банку укласти. Цибуля (тільки ріпчаста) дуже тонко нарізаємо кільцями і як вже написала трохи вище - викладаємо шарами.
Далі йде маринад: 350 грамів води 150 г оцту змішуємо, додаємо з однією чайною ложкою солі і з п'ятьма столовими ложками цукру. Сюди ж за п'ять горошин запашного і чорного перцю. Маринад до кипіння і доводимо до банку виливаємо, кришкою щільно прикриваємо і чекаємо на добу. У підсумку виходить дуже смачна маринована буряк.))