Макарони, запечені з тунцем: Макарони (ріжки, спіральки, черепашки) – 250г сухих Оливкова олія – 1 ст. ложка Черешки селери – 2 великих черешка. Лук – 1 Тунець – 1 банка у власному соку Сир домашній – 200г Сметана 20% — 100г Яйця — 2 Перець чорний мелений Сіль Масло вершкове – 50г Сухарі мелені – 4 ст. ложки Кілька пір'їнок дрібного зеленого лука. Масло покладіть в морозилку. Доведіть до кипіння підсолену воду і варіть в ній макарони 5 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк і викладіть в миску. Додайте оливкову олію, щоб макарони не злипалися і перемішайте.Наріжте черешки селери. Очистіть цибулину і дрібно порубаєте її. Відкиньте м'ясо тунця на сито і розімніть його. Яйця збийте виделкою.Змішайте макарони з селерою, цибулею, тунцем, сметаною, сиром і яйцями. Поперчіть за смаком. Викладіть отриману масу в жароустойчивую форму. Посипте сухарями. Зверху покладіть шматочки вершкового масла або натріть його на тертці.Запікайте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готову запіканку посипте дрібно порізаною зеленою цибулею.Краще всього подавати цю запіканку з салатом зі свіжих помідорів, листя різних салатів.
|