Листковий салат з куркою, апельсинами і плавленим сиром: Відварне куряче філе 200г Редис 8-10 шт. Апельсини (середні) 2 шт. Капуста (можна замінити пекінською капустою) 200г Плавлений сир 180г (два сирка – по 90г) Яйця 4 шт. Кедрові горіхи (або волоські) 40-50г Петрушка і зелений лук, майонез, сіль. Капусту тонко нарізати, обім'яти з сіллю, добре віджати. Яйця відварити, охолодити, очистити, відокремити білки від жовтків, натерти на дрібній тертці в різні тарілки. Редис вимити, обсушити, нарізати кубиками. Апельсини вимити, очистити, розділити на часточки, очистити від білих плівок, нарізати невеликими шматочками. Зелень вимити, обсушити, дрібно нарізати. Куряче філе нарізати кубиками. Салат викладати шарами: 1. Капуста, майонез 2. Куряче філе, трохи майонезу 3. Апельсини 4. Кедрові горіхи (або волоські горіхи — дрібно нарізати) 5. Плавлений сир (натерти на крупній тертці) 6. Зелена цибуля і петрушка 7. Редис, майонез 8. Жовтки, майонез 9. Білки Салат прибрати в холодильник на 2-3 години, прикрасити часточками апельсина, петрушкою і кедровими горіхами.
|